http://www.torteirecepti.com

PILETINA  KARI SA SAMPINJONIMA

POTREBNO

  • 400 gr pileceg belog mesa
  • 500 gr sampinjona
  • 150 gr suve slanine
  • 2,5 dcl neutralne pavlake
  • persun
  • so biber
  • kari 3 kasike
  • brasno

PRIPREMA

Piletinu isecite na snicle posolite,dodajte karija preko,razmazite ga po piletini i svako parce uvaljajte u brasno.Proprzite ih na masnoci sa obe strane i ostavite sa strane.Na istoj masnoci isprzite sitno seckanu slaninicu i kada je pecena dodajte sampinjone i dinstajte ih jedno 5 minuta.Kada su skoro gotovi dodajte kasiku karija u njih i neutralnu pavlaku.Promesati i dodati peceno meso,jos po zelji zaciniti i pustiti da ukuva sve zajedno.Posuti persunom i sluziti toplo.Ukusno i jednostavno.

prijatno

Leave a comment