http://www.torteirecepti.com

TELETINA ZAPECENA SA TESTENINOM

POTREBNO

  • 500 gr mlevene teletine
  • 500 gr kuvane testenine
  • 3 kasike brasna
  • 4 solje mleka
  • 200 gr sira
  • crni luk 1 glavica
  • beli luk 2 cena
  • 2 kasike maslinovog ulja
  • 2 manje tikvice
  • persunov list sitno secen
  • puter

PRIPREMA

U vecem tiganju na masnoci izdinstajte crni luk,kada je skoro gotov dodajte sitno secen beli luk i zajedno kratko dinstati.Kada je luk gotov dodati mlevenu teletinu,posoliti.pobiberiti,dodati persun,secene tikvice i kuvanu testeninu.Sve zajedno dobro mesati i paziti a vam nezagori.Za to vreme u drugoj posudi otopiti puter ikada je skroz rastopljen dodati brasno i polako promesati,odma dodavati malo po malo mleka i mesati svo vreme.Posoliti ,pobiberiti i kada se sos stegao dodati sir i promesati.Testeninu sa sastojcima presuti u pleh i preliti sosom i stavite u rernu na visoku temperaturu dok se ne uhvati kore i neporumeni.Sluziti toplo.

prijatno

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s