TELETINA ZAPECENA SA TESTENINOM
POTREBNO
- 500 gr mlevene teletine
- 500 gr kuvane testenine
- 3 kasike brasna
- 4 solje mleka
- 200 gr sira
- crni luk 1 glavica
- beli luk 2 cena
- 2 kasike maslinovog ulja
- 2 manje tikvice
- persunov list sitno secen
- puter
PRIPREMA
U vecem tiganju na masnoci izdinstajte crni luk,kada je skoro gotov dodajte sitno secen beli luk i zajedno kratko dinstati.Kada je luk gotov dodati mlevenu teletinu,posoliti.pobiberiti,dodati persun,secene tikvice i kuvanu testeninu.Sve zajedno dobro mesati i paziti a vam nezagori.Za to vreme u drugoj posudi otopiti puter ikada je skroz rastopljen dodati brasno i polako promesati,odma dodavati malo po malo mleka i mesati svo vreme.Posoliti ,pobiberiti i kada se sos stegao dodati sir i promesati.Testeninu sa sastojcima presuti u pleh i preliti sosom i stavite u rernu na visoku temperaturu dok se ne uhvati kore i neporumeni.Sluziti toplo.
prijatno