berlinske krofne

BERLINSKE KROFNE

POTREBNO

  • 500 gr brasna
  • 125 ml mleka
  • 60 gr secera
  • 40 gr kvasca
  • 1 zumance
  • so
  • 1 kasika izrendane limunove kore
  • 200 gr pekmeza
  • ulje za pecenje
  • secer u prahu za posipanje

PRIPREMA

U vecu ciniju sipati brasno i napraviti udubljenje u sredini.U mlako mleko dodati secer i kvasac,sve lepo promesati da se kvasac rastvori i dodati u sredinu brasna.Prekriti i ostaviti da malo odstoji.Kada je odstojalo dodati rendanu koru,prstohvat soli i zumance i sve dobro umesiti .Gledajte da vam se lepo masa sjedini,i mesenje treba da bude najmanje 5 minuta.Kada je testo uradjeno staviti ga na radnu plocu posutu brasnom i razvuci ga rucno na 2,5 cm debljine.Iseci casom ili modlom ako imate,i ostaviti da odstoji oko0 15 minuta da jos malo narastu.Zagrejati ulje i u njemu peci krofne dok neporumene,obavezno ih jednom okrenuti.Kada su pecene osediti ih na ubrusu i puniti pekmezom koji ste stavili u spric za kolace.Posuti secerom i sluziti dok su jos tople.

prijatno

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s