baklava sa vocem

BAKLAVA SA VOCEM

Ovu varijantu poznate poslastice smo malo modifikovali i napravili jednu vrstu lake baklave.Radi se sa korama za gibanicu,dosta suvog voca i medenog sirupa.

POTREBNO

  • 60 gr putrera
  • 2 kasike suncokretovog ulja
  • 100 gr suvih urmi
  • 100 gr suvih kajsija
  • 120 gr nesoljenih pistaca
  • pola kasike cimeta u prahu
  • 8 supenih kasika meda
  • 20 kora za gibanicu ili pola pakovanja
  • sok od pomorandze

PRIPREMA

Puter i ulje zagrejati u tiganju dok se puter nerastopi,a zatim skloniti sa plotne.Urme.kajsiju i pistace sitno iseckati pomesati sa 4 kasike meda i ostaviti sa strane do odstoji.Tepsiju premazati smesom od ulja i putera pa na dno staviti koru za gibanicu.Premazati je tankim slojem smese putera i ulja pa preko nje staviti jos 4 kore,ali svaku posebno premazati.Zatim sipati trecinu smese od voca i pistaca i ravnomerno ih razmazati.Preko poslagati jos 5 kora i sipati drugu trecinu smese,i na kraju jos 5 kora svaku posebno premazanu uljem i maslacom i ostatak voca.Posladnji sloj voca prekriti korama koje su vam ostale i premazati ih uljem i puterom.Na gornjoj kori ostrim nozem napraviti 20 kvadrata i staviti baklavu da se pece oko 15 minuta na 220 stepeni,a zatim smanjiti temperaturu na 180 i peci jos 15 minuta dok baklava nepostane hrskava.Kada je baklava pecena preliti je sokom od meda i cedjene narandze koji ste malo zagrejali,ostaviti da se ohladi,iseci i slutiti skroz hladne.

prijatno

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s