tikvice punjene sirom i paradajizom   PUNJENE I ZAPECENE TIKVICE POTREBNO

  • 1 tikvica
  • 2 paradajiza
  • 200 gr milerama
  • so
  • biber
  • ulje
  • persunov list sitno seckan

PRIPREMA Tikvice oljustiti,preseci na pola po duzini i kasikom izvaditi sredinu(napraviti kadicu).Tako izdubljenu tikvicu posoliti,pobiberiti napuniti secenim paradajizom i mileramom.Staviti u toplu rernu na oko 200 stepeni i peci oko 30 minuta u podmazanom plehu sa malo ulja dok se tikvica ne zapece i polako porumeni od gore.Kada je pecena izvaditi,dodati sitno seckanog persunovog lista,prohladiti i sluziti. prijatno

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s