djuvec iz rerne

 

DJUVEC IZ RERNE

POTREBNO

  • paprika babura 4 kom
  • paprika ljuta 1 kom
  • 2 glavice luka
  • 4 paradajiza veca
  • 200 gr pirinca
  • so
  • biber
  • ulje

PRIPREMA

U dublju posudu staviti nekoliko kasika ulja da se dobro ugreje.Kada je ulje ugrejano dodati seckan luk i papriku (obe)i zajedno proprziti oko 15 minuta uz postepeno dolivanje malo vode.Kada su luk i paprika omeksali dodati paradajiz presecen na cetvrtine i kuvati oko 10 minuta sve zajedno,posoliti i pobiberiti.Kada je paradajiz omeksao dodati pirinac,sve zajedno dobro promesati ,malo ukuvati i sve prebaciti u vatrostalnu posudu.Dodati malo paradajiz soka i staviti u rernu na 200 stepeni oko 30 minuta da se sve dobro zapece i skuva lepo pirinac u masi.Kada je vec pirinac narastao malo promesati  i zapeci jos malo.Posto je dobio boju od gore djuvec je gotov i spreman za serviranje.Sluziti toplo uz neko meso po zelji.

prijatno

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s