pasta napolitana

 

PASTA NAPOLITANA

POTREBNO

  • 500 gr testenine po zelji
  • 3 cena belog luka
  • bosiljak nekoliko listova
  • so
  • biber
  • maslinovo ulje
  • 5 paradajiza
  • ulje
  • parmezan

PRIPREMA

Testeninu staviti da se kuva u dublji lonac sa malo ulja i soli kada je prokuvala voda.Dok se testenina kuva (potrebno je oko 12 do 20 minuta u zavisnosti od debljine i kvaliteta testenine(ako je domaca pravljena treba vam manje vremena).Za to vreme u dublji tiganj staviti malo ulja i pustiti da se ugreje,dodati sitno seckan beli luk ,i posle 2 minute ubacite sav paradajiz secen na cetvrtine.Posolite,pobiberite i paradajiz ukuvajte oko 15 minuta dok nepostane skoro kasast.Dodajte sitno seckan bosiljak,malo persunovog lista i dodajte u sos kuvanu testeninu koju ste prethodno procedili.Sve zajedno dobro promesajte ,prelijte sa malo maslinovog ulja ,narendanog parmezana i sluzite toplo.

prijatno

One response »

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s