orada sa zara

ORADA SA ZARA

POTREBNO

  • orada 2 komada malo veca
  • so
  • biber
  • maslinovo ulje
  • limun 2 kom
  • persunov list sela veza
  • grancica ruzmarina

PRIPREMA

Oradu ocistiti od krljusti i iznutra,oprati ,umotati u krpu i ostaviti sa strane nekoliko minuta da krpa upije sav visak vode.U avanu napraviti triestini od sitno seckanog persuna,soka od limuna,maslinovog ulja,soli i bibera.Posto je riba suva stavite je na vreo rostilj koji ste prethodno nalozili(naravno sama zar da bude bez vatre) i pecite ribu po nekoliko minuta sa svake strane.Za svo vreme pecenja ribu premazujte grancicom ruzmarina koju ste umakali i triestini.Kada je riba porumenila sa obe strane gotova je.Skinite sa zara posolite i prelijte ostatkom triestinija radi lepseg ukusa.Nasecite jos jedan limun pored i sluzite toplo uz krompir salatu.

prijatno

One response »

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s