brodet

BRODET OD MORSKIH PLODOVA

POTREBNO

  • 3 glavice crnog luka
  • 5 cenova belog luka
  • 1 kg paradajiza
  • so
  • biber
  • 1 litra belog vina
  • sitno seckan svez ruzmarin
  • sitno seckan svez persun
  • dagnje
  • skampe
  • zubatac
  • orada
  • lignje
  • kozice
  • ili bilo koji plodovi iz mora

PRIPREMA

U dublju vecu serpu dodati malslinovo ulje,ugrejati i na njega baciti sitno secen crni i beli luk i dobro ga udinstati.Kada je luk mekan dodati paradajiz secen na pola,seckan persunov list,seckan ruzmarin i ukuvati sve zajedno oko 15 minuta.Posoliti,pobiberiti i ako je paradajiz vec presao skoro u kasu sve zaliti litrom belog vina i ukuvati 2-3 minute.Sve plodove mora koje imate na raspolaganju stavite preko corbe,lepo poslazite gledajte da vam je sve pod sokom.Kada ste poslagali posolite jos jednom i pobiberite,zaklopite i kuvajte oko 20-25 minuta dok riba nebude gotova.Kada je gotova sklonite sa vatre i ostavite da odstoji nekoliko trenutaka.Napomena nemojte niposto mesati nego svremena na vreme prodrmajte posudu,tako vam se ribe nece raspadati.Sluziti uz svezu palentu.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s