piroske

PIROSKE

POTREBNO

  • 150 gr kuvanog krompira
  • 350 gr brasna
  • 2 zumanceta
  • 2 kasike toplog mleka
  • 100 gr sunke
  • 1,5 dcl mleka
  • kvasac svez (pola kocke)
  • 1,5 dcl milerama
  • so
  • biber
  • ulje za przenje

PRIPREMA

Pomesati kvasac sa dve kasike mlakog mleka i ostaviti na toplom mestu da nadodje.U drugoj posudi pomesati brasno sa propasiranim kuvanim krompirom,margarinom,solju i zumancetom pa u to dodati kvasac i mlako mleko 1,5 dcl.Od ove mase umesiti glatko testo.Kada je testo umeseno ostaviti ga da odstoji i udvostruci svoju masu.Kada je testo naraslo razviti ga oklagijom na debljinu oko pola cm,iseci na pravugaonike ,i svaki napuniti nadevom od sunke ,milerama,te ga po duzini uviti u rolnu.Staviti na toplo ulje da se peku dok neporumene.Sluziti tople.

prijatno.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s