piletina na milanski nacin

POHOVANA PILETINA NA MILANSKI NACIN

POTREBNO

  • 4OO gr pileceg belog mesa
  • so
  • biber
  • ulje
  • prezla 50 gr
  • parmezan 100 gr
  • beli luk 4 cena
  • persunov list i veza
  • jaja 3 kom
  • brasno

PRIPREMA

Piletinu odkostiti i napraviti po 3 snicle od svake polovine.Posoliti,pobiberiti i ostaviti na kratko sa strane.Za to vreme ubaciti u blender persunov list,beli luk,parmezan i prezlu i kratko sve izblendovati  tek toliko da se luk i persun isitne i da se sve pomesa i sjedini.Istresti tako dobijenu masu u tanjir .Piletinu ovaljati u brasno,zatim i jaja (mucena) pa u dobijenu masu za pohovanje.Dobro je uvaljajte sa svih strana i odma bacite na vrelo ulje i pecite dok neporumeni i postane hrskava.Videcete kako je iznutra mekana i socna ,a spolja hrskava.Mozete je sluziti uz prilige po zelji.

prijatno 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s