juneca riza u vinu

JUNECA RUZA U VINU

POTREBNO

  • junece ruze oko 1 kg
  • luk 2 velike glavice
  • sargarepa oko 500 gr
  • svez persunov list 1 veza
  • svez ruzmarin 5 grancica
  • 1 litra crnog vina
  • so
  • biber
  • brasno
  • ulje

PRIPREMA

Ovo Italijansko tradicionalno jelo je veoma lako za pripremu i poenta je u sto sporijem i duzem kuvanju,jel ce tako meso biti ukusnije i mekse.Junetinu iseci na kocke srednje velicine,posoliti,pobiberiti,uvaljati u brasno i baciti na vrelo ulje da se kratko zapece sa svih strana,negde oko 10 minuta.Kada ste meso zapekli izvadite ga iz posude i u istu dodajte sitno seckani luk,rendanu sargarepu i dinstajte nekih 10-15 minuta dok sargarepa neomeksa ,a luk dobije lepu boju.Odma potom dodajte meso u istu posudu,posolite,pobiberite,dodajte sitno seckan persun i ruzmarin i 2 dcl vode ,pa sve dobro promesajte i ukuvajte zajedno 10 minuta.Kada je masa vec sjedinjena dodajte litru crnog vina i kuvajte sve zajedno oko 90 minuta na laganoj vatri dok meso skroz neomeksa.Kada je sve kuvano probajte jos jednom ,po zelji jos zacinite i sluzite toplo uz krompir ili rezance.

prijatno

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s