pletene pogaca sa maslinama i bosiljkom

 

POGACA PUNJENA MASLINAMA I SVEZIM BOSILJKOM

POTREBNO

  • 1 kg brasna tipa 500
  • 1 jaje
  • kocka svezeg kvasca
  • 1 kasika secera
  • 1 kasika soli
  • 150 gr crnih maslina bez kostice
  • 2 kasike masti ili maslaca
  • 20 listova svezeg bosiljka

PRIPREMA

U dublju posudu u kojoj cete mesiti pogacu dodati oko 3 dcl mlake vode,u vodu dodati kvasac,kasiku secera i ostaviti 30 minuta da kvasa.Kada je proslo vreme kvasanja u vodu polako dodati jaje,posoliti i dodavati brasno i krenuti sa mesenjem pogace.Brasna dodavati toliko dok nedobijete masu sa kojom mozete lako da upravljate dok je mesite.Treba da dobijete polu mekanu kuglu testa.Osataviti testo da odstoji na toplom oko 60 minuta da naraste.Kada vam je testo duplo naraslo razvucite ga rucno na pobrasnenoj radnoj povrsini,premazite ga sa masnocom ,dodajte masline i seceni bosiljak na nju i zatvorite je ,tj polako premesite.Ostavite da ponovo nakvasa jos 30 minuta i stavite u nauljenu tepsiju i pecite oko 30 minuta na 180 stepeni ili dok nedobijezte lepu boju i hrskavu koricu od gore.Kada je gotova izvadite je iz pecnice prekrijte mokrom ocedjenom krpom i prekrite na 5 minuta da omeksa.

prijatno

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s