piletina u susamu

 

PILETINA U SUSAMU

POTREBNO

  • oko 400 gr pilecih grudi
  • 100 gr susama
  • jaja 2 kom
  • brasno oko 50 gr
  • so
  • biber
  • ulje

PRIPREMA

Pilece grudi odkostiti i istranzirati tako da dobijeta od obe polovine 6 snicli.Svaku sniclu posoliti,pobiberiti i ostaviti ih kratko da odstoje.Za to vreme umutiti jaja sa viljuskom,i na posebne tanjire staviti brasno i susam.Uzeti parce piletine uvaljati ga u brasno,zatim u jaja ,pa u susam i ostaviti sa strane.Uraditi tako sa svim sniclama.Ugrejati ulje i polako peci veoma kratko meso jel je tanko,i paziti da vam susam neizgori,dovoljno je kada je ulje dobro ugrejano da sa svake strane oko 2-3 minute pecete i bice lepo peceni.Odlicno vam idu uz neki parti,uz pivo sa drugarima,veoma se brzo pripremaju i lako.

prijatno

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s