kroasan sa vocem

 

 

KROASANI SA VOCEM

POTREBNO

  • pakovanje smrznutog lisnatog testa
  • 125 gr suvog grozdja
  • manja casa vermuta
  • 100 gr lesnika
  • 4 suve smokve
  • 4 suve sljive
  • 4 suve kajsije
  • 1 kesica vanil secera
  • 1 kasika mlevenih badema
  • 4 kasike putera
  • 1 jaje
  • so
  • 1 zumance
  • 1 kasika mleka

PRIPREMA

Lisnato testo odlediti.Suvo grozdje staviti u vermut i ostaviti 10 minuta da odstoji.Lesnike proprziti na tiganju bez ulja,i kada se oglade sitno iseckati.Suve smokve,sljive i kajsije iseckati i u njih dodati suvo grozdje,lesnik,vanil secer,mlevene bademe  i puter.U masu dodati zumance ,a belance dobro ulupati sa prstohvatom soli i dodati u masu koju ce te dobro promesati da se sjedini..Razvuci lisnato testo,iseci na 16 trouglova.U svaki trougao sipati po kasiku smese u siri deo i uviti ga ka spicu.Saviti krajeve kroasana,staviti u pleh,svaki premazati umucenim zumancem i mlekom i peci ih oko 30 minuta na 200 stepeni.Kada su peceni izvaditi i sluziti po zelji tople ili kada se ohlade.

prijatno

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s