cokoladni rolat sa kajsijama

 

COKOLADNI ROLAT SA KAJSIJAMA

POTREBNO

  • 150 rg secera
  • jaja 3 kom
  • 50 gr brasna
  • kasika praska za pecivo
  • 2 kasike kakao praha
  • 100 gr slatke pavlake
  • 350 gr svapskog sitnog sira
  • kesica zelatina
  • 1 kasika likera od kajsije
  • 300 gr kajsija svezih ili iz konzerve
  • secer u prahu

PRIPREMA

Razdvojiti belanca od zumanaca.U posudi sa zumancima dodati 100 gr secera i dobro ih umutiti da dobijete glatku i gustu zutu smesu.K ada su vam zumanca umucena dodati brasno,kakao,prasak za pecivo i tri tvrdo ulupana belanca ,i sve polako mesati da se masa sjedini.Nauljiti pleh,posuti ga brasnom i u njega istresti tako napravljen patispan.Peci ga oko 20 minuta na 180 stepeni.Kada je pecen izvaditi ga i staviti u vlaznu krpu i uviti ga,neka odstoji u krpi 30 minuta.Za to vreme cemo napraviti fil.U posudi umutiti slatku pavlaku,50 gr secera,350 gr sira,liker od kajsije i u malo tople vode razmuceni zelatin.Sve dobro umutiti i time premazati koru i poslagati kajsije po kremu i uviti je da dobijete rolat u obliku cevi.Posuti sitnim secerom i ostaviti u zamrzivacu oko 20 minuta.Izvaditi i sluziti.Rolat je jednostavan za izradu,ukusan i neoduzima vam puno vremena.

prijatno

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s