perece kikiriki

PERECE SA KIKIRIKIJEM

POTREBNO

  • 500 gr brasna
  • 2 zumanceta
  • prasak za pecivo kesica
  • 200 gr putera
  • jaje
  • so
  • voda
  • 100 gr mlevenog kikirikija

PRIPREMA

U posudu u kojoj ce te mesiti perece staviti brasno,prasak za pecivo,jaje,rastopljeni maslac,zumance i mleveni kikiriki i malo vode.Testo dobro rucno umesiti ,u slucaju da vam je potrebno dodati jos malo vode da bi vam testo bilo glatko i lako za rad.Tako umesenu masu ostaviti da odstoji oko 60 minuta.Kada je testo odstojalo izvaditi ga iz posude i razviti oklagijom debljine oko 1 cm.Uzeti modlu za persce i praviti koliko god ih dobijete od mase.Perece slagati u tapsiju na masnom papiru,premazati razmucenim belancetom i posuti kikirikijem i peci na 180 stepeni dok neporumene.Kada su peceni izvaditi i sluziti.

prijatno

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s