jagnjeci but u ruzmarinu

 

JAGNJETINA U RUZMARINU

POTREBNO

  • jagnjeci but
  • so
  • biber
  • senf
  • beli luk
  • svez ruzmarin
  • ulje

PRIPREMA

Uzeti jagnjeci but i posoliti ga,pobiberiti i blago ga premazati senfom.Nozem na svakih 5 cm napraviti udubljenje ili zarez i u ta mesta ugurati cen belog luka i svezeg ruzmarina.Kada ste to obavili preliti sa malo ulja but i staviti ga u tepsiju za pecenje u koju ste dolili oko 2 dcl vode.But prekriti alu folijom i dobro ga zatvoriti sa svih strana te ga staviti da se pece oko 150 minuta na 180 stepeni.Kada je but vec lepo omeksao skinuti foliju i zapeci ga jos nekih 30 minuta da dobije lepu hrskavu koricu.Sluziti toplo.

prijatno

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s