pasta fazol

 

 

PASTA FAŽOL

POTREBNO

  • 500 gr pasulja iz konzerve
  • 500 gr testenine(puz)
  • crni luk 2 glavice
  • paradajiz 3 kom
  • bosiljak
  • so
  • biber
  • tucana ljuta paprika
  • ulje

PRIPREMA

U posudi ugrejanoj na ulju dodati sitno seckani crni luk i proprziti ga dok neomeksa.Posto je luk gotov dodati pasullj,paradajiz i sve zacine i pustiti da sve zajedno ukuva .Za to vreme skuvati testeninu.Kada je testenina skuvana procediti i dodati u lonac sa pasuljem,promesati da se masa sjedini sa testeninom.Skloniti sa plotne i sluziti toplo.Ovo vam je brza verzija starog narodnog jela koja se u primorskim krajevima bas dosta konzumira.

prijatno

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s