DZAMBOLAJA

djambolaja

POTREBNO

  • dimljene kobasice oko 350 gr
  • svinjski vrat 2 snicle
  • paradajiz 500 gr(svez ili konzerva)
  • pirinac 200 gr
  • beli luk 3 cena
  • 2 glavice crnog luka
  • persunov list
  • 2 litre bujona(supe napravljene od kockica ili sveze)
  • so
  • biber
  • 2 babure
  • majcina dusica
  • tabasco

PRIPREMA

U dublju nauljenu zagrejanu posudu dodati sitno seckan crni luk,beli luk,persunov list,celer,sitno seckanu baburu,krupnije seckanu kobasicu i svinjski vrat,pirinac i brasno.Dobro ga masamo i uprzimo nekih 5 minuta.Kada je pocelo da dobija boju dodamo so,biber i sitno secen paradajiz i sve dobro mesamo i zalijemo bujonom i ostavimo sve da se kuva nekih 20 minuta.Kada je pitinac vec nabubrio i omeksao skidamo sa plotne i sluzimo toplo.Vrlo jednostavno jelo za pripremu i brzo se sprema.

prijatno

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s