pecena rebarca

REBARCA ZAPECENA U RERNI

POTREBNO

  • rebarca 2 kg
  • so 1 kasika velika
  • biber 1 kasika mala
  • zuti secer 1 kasika velika
  • mlevena ljuta paprika 1 kasika velika
  • chili sos po zelji
  • ruzmarin 1 kasika velika
  • ulje 1 dcl
  • kecap

PRIPREMA

U avan pomesati so,biber,zuti secer,mlevenu ljutu papriku,chili sos,ruzmarin i ulje i sve dobro sjediniti.Tako dobijenom masom premazati rebra dobro sa svih strana i ostaviti ih u frizideru na oko 2 sata da dobro upiju sve sastojke.Kada je meso odstojalo staviti ga u tepsiju i doliti oko 3 dcl vode i pokriti folijom.Tako upakovana rebra staviti u rernu na oko 2 sata i 180 stepeni da se peku.Kada su vec dobro pecena skloniti foliju i premazati rebra kecapom i zapeci ih bez folije jos nekoliko minuta dok nedobiju koricu.Tako pecena rebra sluziti topla,pravi su uzitak za jelo.Dobro idu uz neko pivo.

prijatno

One response »

  1. […] REBARCA ZAPECENA U RERNI. […]

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s