dejvi kroket

 

DEJVI KROKET

POTREBNO

  • 500 gr pirea od krompira
  • 200 gr sitnog sira
  • 200 gr starog hleba
  • 100 gr brasna
  • 2 jajeta
  • prezla
  • so
  • biber
  • mleko
  • ulje

PRIPREMA

U dublju posudu pomesati pire krompir(ako vam je ostao kuvani krompir ili vec napravljen pire od prethodnog dana nemojte ga pacati vec ga iskoristite u ovom jelu)sir,stari hleb koji je bio namocen u mleku i ocedjen,brasno,jaja ,so i biber.Masu dobro promesati i napraviti takve gustine da mozete rucno da ih oblikujete,ako su vam malo gnjecavi slobodno dodajte jos brasna.Kada ste oblikovali krokete svaki uvaljajte u prezlu i pecite na dobro zagrejanom ulju dok naporumene i postanu hrskavi.Kada su peceni vaditi iz ulja i slagati na ubrus da se ocede.Mozete ih sluziti i tople i hladne.Dobri su da se naprave za neki party,da se jedu sa ekipom uz pivo,ili za decije zabave.

prijatno

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s