POHOVANI OSLIC U PIVU

 

 

pohovani oslic u pivu

POTREBNO

  • oslic 2 komada isecena na deblje kolutove
  • so
  • biber
  • brasno
  • ulje
  • pivo 2 dcl
  • jaja 2 kom
  • limun

PRIPREMA

Oslica ocistiti,obavezno skinuti kozu sa njega jel prilikom pecenja vam se nece osetiti prostorija u kojoj pecete ribu,i bice mnogo blazeg i lepseg okusa kada je pecen.Iseci ga na deblje kolutove,posoliti,poboberiti i ostaviti sa strane da malo odstoje.Za to vrema u posudi umutiti smesu od dva jajeta,nekoliko kasika brasna i 2 dcl piva i kasicice soli.Sve to zajedno dobro rucno izmiksati da se sjedini.Treba da dobijete masu guscu nego sto je masa za palacinke.Tada uteti svaki komad oslica uvaljati u brasno i baciti ga u masu da se lepo nahvata na svaki komad.Izvaditi iz mase i bacati na vrelo ulje da se peku sa svake strane oko 3-4 minute ili dok nedobiju lepu boju i hrskavu koricu.Kada su peceni izvaditi .ostaviti da se ocede na salveti i sluziti sa kolutovima limuna koje ce te cediti preko pohovanog oslica.

prijatno

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s