lepinjice mala italija

LEPINJICE MALA ITALIJA

POTREBNO

  • jaja kom 2
  • brasno 500 gr
  • prasak za pecivo
  • maslac ili puter 30 gr
  • so
  • secer 1 kasika
  • 500 ml kiselog mleka
  • 200 gr sira po zelji
  • 150 gr feta sira

PRIPREMA

U vecu posudu staviti prasak za pecivo,brasno,secer,so,jaja,maslac i kiselo mleko.Masu dobro umesiti da dobijete glatko i vazdusasto testo i ostaviti ga oko 60 minuta na toplom mestu da lepo naraste.Kada je testo naraslo izvaditi iz posude,oblikovati loptice i razvuci svaku oklagijom.Tako razvucenu lopticu napuniti nadevom od obe vrste sira i jajeta i sve dobro viljuskom isitniti u umesati,te puniti u svako razvuceno testo.Kada ste napunili testo zatvorite ga,napravite lepinjicu od njega i pecite na vrelom ulju dok neporumeni i postane hrskavo.Posto je peceno izvaditi,ocediti na papirnom ubrusu i servirati tople.

prijatno.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s