smudj u rerrni

SMUDJ NA JEDNOSTAVAN NACIN

POTREBNO

  • 2 smudja
  • 500 gr krompira
  • 3 paradajiza
  • 2 dcl belog vina
  • so
  • biber
  • ulje
  • beli luk
  • persunov list
  • bosiljak
  • limunov sok od jednog limuna

PRIPREMA

Smudja ocistiti,posiliti i pobiberiti i  uvaljati ga dobro u mesavinu koju ste napravili od sitno seckanog bosiljka,persuna,belog luka,ulja i limunovog soka.Tako uvaljanog smudja ostaviti da odstoji nekoliko minuta.Za to vreme krompir oljustiti i iseci na ploske,posoliti i pobiberiti,preliti uljem i staviti u rernu da se pece oko 20 minuta,posle dodati paradajiz secen na pola i peci jos oko 5 minuta i zatim oba smudja i sve zajedno peci jos oko 20 minuta.Pred sam kraj pecenasve zaliti sa 2 dcl vina i kratko peci.Kada je krompir pecen a smudj dobio lepu boju izvaditi sve iz rerne i sluziti toplo.

prijatno

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s