svinjski file u pesto djenoveze sosu

SVINJSKI FILE U PESTO DJENOVEZE SOSU

POTREBNO

  • svinjski file
  • so
  • biber
  • maslinovo ulje oko 1 dcl
  • bosiljak struk jedan
  • beli luk 3 cena
  • limunov sok od jednog limuna
  • pinjoli 50 gr

PRIPREMA

Priprema ovog jela je veoma jednostavna i brza,osim ako nezelite da vam file malo duze stoji u sosu i upije sto vise ukusa iz njega.Uz ovo jelo mozete po zelji da sluzite bilo koji prilog od kuvanog ili pecenog krompira,nekog povrca ili testenine.Svinski file posolite i pobiberite i ostavite sa strane da vam odstoji malo.Za to vreme u avanu ako ga imate  ili blenderu isitnite bosiljak,beli luk,pinjole i dodajte maslinovo ulje,so biber i limunov sok.Masu dobro izmesajte da bude malo gusca.Kada ste napravili preliv uzmite svinjski file i dobro ga uvaljajte u sos,a po mogucnosti cak i nek malo odstoji.Posto je file odtojao stavite ga u dobro zagrejan tiganj i proprzite ga sa svih strana oko 10 minuta.Kada ste to uradili skolinite gaiz tiganja i prebacite u nauljenu tepsiju i pecite jos oko 30 minuta na 180 stepeni,dok nedobije lepu koricu i bude pecen.Sluziti toplo,a u slucaju da vam ostane nesto od filea imate ga sutra za prekrasne sendvice.

prijatno

2 responses »

  1. […] SVINJSKI FILE U PESTO DJENOVEZE SOSU. […]

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s