mlinci

 

POTREBNO

  • 500 gr brasna
  • 2 jajeta
  • 2 dcl vode

PRIPREMA

U dubljoj posudi umutiti brasno ,jaja i vodu.Masu dobro rucno izraditi (da dobijete malo tvrdju masu),podeliti je na tri dela i ostaviti u frizideru da odstoji oko 30 minuta.Posto je testo odstojalo dobro ga oklagijom izraditi u zeljeni oblik i debljinu.Moj savet je da ih napravite tanje,mnogo se lakse ispaku,nebudu pretvrdi i ukusniji su za jesti.Kada ste stanjili testo i oblikovali ga stavite ga u tepsiju i vec zagrejanu rernu na 200 stepeni i pecite ga oko 10 minuta ili dok neporumeni.Kada je testopeceno izvadite ga ,prohladite i stavite sa strane.Kada budete mlince zeleli da spremate stavite ih samo na 5 minuta u kipecu supu ili vodu da omeksaju,procedite i sluzite uz jelo koje ste hteli da konzumirate sa njima.

prijatno

 

 

One response »

Leave a reply to MLINCI | torteirecepti Cancel reply