http://www.torteirecepti.com

PIROSKE OD STAROG HLEBA

POTREBNO

  • jedan stari hleb
  • 100 gr kackavalja
  • 100 gr suvog vrata
  • 100 gr prezli
  • 1 sargarepa(rendana)
  • 3 kisela krastavca(rendana)
  • 3 jajeta
  • so
  • biber
  • prezla
  • ulje

PRIPREMA

Hleb natopiti vodom i ostaviti da odstoji malo.Kada se hleb dobro natopio i omeksao izvaditi ga iz posude i dobro procediti i izmrviti u drugu ciniju.U tako izmrvljeni hleb dodati jedno jaje, rendani kackavalj,krastavac,suvi vrat i sargarepu,i sve dobro promesati posoliti i pobiberiti.Od pripremljene mase nauljenim rukama praviti piroske,uvaljati ih u brasno,potom u mucena jaja pa u prezlu,i peci na vrelom ulju sa obe strane dok neporumene i dobiju lepu hrskavu koricu.Sluziti tople,ali da znate i kada se ohlade su izuzetno ukusne i lepe.

prijatno

One response »

  1. […] PIROSKE OD STAROG HLEBA. […]

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s