http://www.torteirecepti.com

Zuti secer i jaja.

Moze li zuti secer da se zameni belim?

Zuti secer bilo da je od secerne trske ili od secerne repe,odlikuje se finom aromom karamele.Ovaj secer se bez problema moze zameniti belim kada se u receptima trazi jedna ili 2 kasikice,jer je tamo akcenat stavljen na slatkocu,a ne na aromu.Tamo gde se u receptutrazi veca kolicina zutog secera  tj 2 -3 kasike (supene) i vise,zamena je moguca ,ali ce da se izgubi ukus karamele i testo ce biti svetlije nego sto je predvidjeno.

Kolika bi trebala da budu jaja?

Kada se u receptima spominju jaja,obicno se misli na kokosija tezine oko 60-65 gr.Jace obojena zumanca testu daju lepu zutu boju,ali se obojenost zumanceta nemoze prepoznati po ljusci.Obojenost zumanceta zavisi od ishrane zivotinje.Jaja se moraju cuvati u frizideru,a pre upotrebe pravovremano izvaditi da bi se njihova temperatura izjednacila sa radnom prostorijom.

One response »

  1. […] 40 PITANJA I ODGOVORA VEZANA ZA PECENJE(HLEBA,TORTI,KOLACA ITD) 3 DEO. […]

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s