http://www.torteirecepti.com

PILE PUNJENO ORASIMA I JABUKOM

POTREBNO

  • 1 celo pile
  • 2 solje pirinca
  • 4 solje bujona(supe)
  • so
  • biber
  • kasika maslaca
  • 2 jabuke
  • sok od limuna
  • pola solje suvog grozdja
  • pola solje oraha
  • 1 kasika senfa
  • pola kasike mirodjije
  • casa belog vina

PRIPREMA

Pirinac skuvati u supi,i kada je gotov ostaviti ga sa strane.Pile namazati maslacem ,solju i biberom iznutra i spolja.Jabuke oljustiti i iseci na sitne kocke i poprskati sokom od limuna.Jabuke dodati u pirinac i u njih umesati suvo grozdje,orahe,senf i mirodjiju.Sve dobro promesati da se masa lepo umiksuje.Napuniti pile dobijenom masom ,preliti vinom i staviti ga u zagrejanu i nauljenu posudu,te ga peci oko 45 minuta na 220 stepeni,ili dok pile nedobije zlatno smedju boju.Svo vreme pile prelivati sokom iz posude.Kada je peceno izvaditi i sluziti toplo.

prijatno

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s