http://www.torteirecepti.com

JAGNJECE BUTKICE IZ RERNE

POTREBNO

  • manja jagnjeca butkica
  • so
  • biber
  • maslinovo ulje
  • glavica belog luka
  • lovorov list
  • majcina dusica 1 grancica
  • belo vina 1 casa
  • ruzmarin

PRIPREMA

Jagnjecu butkicu posoliti i pobiberiti, te je staviti u posudu sa zagrejanim uljem i peci u rerni oko 30 minuta na oko180 stepeni,ili dok se na povrsini nestvori korica.Okrenuti butkicu,dodati zacinsko bilje,beli luk i peci jos 10 minuta.Zatim dodati belo vino i peci jos oko 20 -25 minuta.Dok pecete butkicu mozete dodati krompir u istu posudu da se ispecku zajedno.Kada je butkica vec rumena izvaditi i sluziti toplo.

prijatno

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s