http://www.torteirecepti.com

COKOLADNA JAJA

POTREBNO

  • 600 gr secera u prahu
  • 125 gr rastopljenog maslaca
  • 150 gr mleka u prahu(kondezovanog)
  • 2 kasike meda
  • 1 kasika vanil secera
  • 250 gr cokolade
  • beli toping od cokolade

PRIPREMA

U posudu za mucenje izraditi veoma cvrstu i gustu  masu od mleka u prahu,meda.secera i maslaca.Kada ste masu umutili uzimati kasikom malo po malo mase i oblikovati jaje.Preporicio bi da to radite vlaznim dlanovima,bice vam lakse.Tako dobijena jaja slagati na masni papir i kada ste potrosili svu masu i napravili jaja ostavite u frizider da se dobro ohlade i stegnu.Za to vreme otopiti cokoladu i kada se malo prohladi umakati jaja u nju)paziti da cokolada nije topla jel ce se jaja deformisati).Kada ste sva jaja umocili u cokoladu staviti ih opet na masan papir pa u frizider da se ohlade.Kada su jaja hladna i stegnut ukrasiti ih topingom od bele cokolade i sluziti hladne.

prijatno

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s