http://www.torteirecepti.com

JAGNJETINA U SOSU OD SAFRANA

POTREBNO

  • 1 kg jagnjetine
  • so
  • voda 3 solje
  • mast,ulje ili puter
  • 1 kasika brasna
  • beli luk
  • persun
  • sok od limuna
  • safran

PRIPREMA

Dobro posoliti jagnjetinu,pobiberiti i staviti u nauljenu posudu za pecenje u koju ste stavili i 0,3 mlake vode.Peci u rerni oko 30-60 minuta na 180 stepeni,sve u zavisnosti od debljine mesa(ali vam je najbolje da kada vam se stvori lepa rumena korica na mesu da vadite).U medjuvremenu,staviti mast u dobro zagrejani tiganj,dodati brasno i proprziti ga(pazite da nepotamni).Napraviti smesu od belog luka,sitno seckanog persuna,safrana ,malo ulja i soka od limuna i dodati brasnu.Mesati uz postepeno dolivanje vode,dodati soli,bibera.Sos je gotov kada se zgusne.Izvaditi meso i preliti ga sosom od safrana i sluziti toplo.

prijatno

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s