TESTO ZA MEKSICKU TORTILJU

POTREBNO

  • 250 gr brasna
  • 60 gr svinjske masti
  • 1 kasika soli
  • brasno za posipanje

PRIPREMA

Brasno sipati u ciniju i dodati mu mast iseceno na komadice.Brasno i mast bobro rucno izraditi,dodati so i 130 ml mlake vode i umesiti meko testo.Radnu povrsinu posuti brasnom i mesiti testo na njemu oko 2-3 minute.Potom ga oblikovati u loptu ,prekriti folijom i ostaviti u frizideru oko 1 sat.Kada je testo odstojalo oblikovati ga u rolnu i iseci 10  delova.Svaki deo oblikovati u manju loptu i na povrsini posutoj brasnom ga razvuci oklagijom (da dobijete krug oko 15 cm).Tako dobijene tortilje slagati jedno na drugu ,a izmedju staviti masni papir.Svaku peci oko 30 sekundi na dobro ugrejanom tiganju sa obe strane,ili dok nedobijete mehurice i blago porumene.Sluziti tople ili uz neko glavno jelo,ili ih puniti po zelji.Slutiti isklucivo tople.

prijatno

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s