http://www.torteirecepti.com

PECENA JAGNJETINA SA RUZMARINOM

POTREBNO

  • jagnjeci but oko 2,5 kg
  • 1 dcl ulja
  • ruzmarin
  • lovorov list
  • so
  • biber
  • bio zacin
  • 1 glavica crnog luka
  • 1 glavica belog luka
  • limun 1 kom

PRIPREMA

Jagmjeci but posoliti,pobiberiti,premazati bio zacinom.Premazati ga celog uljem i staviti u nauljenu tepsiju za pecenje.U udubljenja u jagnjetini staviti grancice ruzmarina,lovorovog lista i cenove belog luka i ceo but preliti sokom od jednog limuna.Crni luk iseckati i staviti oko buta i dodati 2 dcl vrele vode.Ceo but prekriti aluminijumskom folijom i staviti na pecenje.But peci oko 90 minuta na 220 stepeni sa prekrivenom folijom i jos 10-15 minuta bez folije da se lepo zapece i dobije hrskava korica(kada je skinuta folija prelivati svo vreme sokom od pecenja).Posto je pecena,izvaditi iz rerne ,iseci i sluziti.

prijatno

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s