http://www.torteirecepti.com

LICIDERSKI KOLACICI

POTREBNO

  • 2 jajeta
  • 250 gr secera
  • 2 kesice vanil secera
  • 250 gr brasna
  • kasika praska za pecivo
  • prstohvat soli
  • brasno za posipanje

PRIPREMA

Mikserom dobro umutiti jaja sa secerom,vanil secerom dok masa nepostane penasta.Zatim u penastu masu dodati brasno,prasak za pecivo i sve zajedno lepo umesati.Ako vam je testo previse lepljivo dodajte jos malo brasna.Testo pokriti i ostaviti 2 sata da odstoji u frizideru.Radnu povrsinu posuti brasnom i na njoj razvuci testo debljine 5 mm.Drvenu modlicu nakvasiti i posuti brasnom i utisnuti u testo da dobijete kolac(modlicu pre svakog koriscenja posuti brasnom).Dobijene kolacice poslagati  u pleh i ostaviti da prenoce.Kada su prenocili staviti ih u zagrejanu rernu na 150 stepeni i peci oko 35 minuta dok neporumene.Kad se ispeku ostaviti da se ohlade i mozete ih ukrasiti ako zelite secernim prelivom u raznim bojama.

prijatno

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s