http://www.torteirecepti.com

DA LI STE ZNALI.

Okrugle i cetvrtaste posude za pecenje mogu se prekriti masnim papirom za pecenje,a da se on ne sece.Treba samo uzeti dovoljno velik komad papira,dobro ga izguzvati,paispraviti.Tako ce papir postati meksi i dobro prijanjati uz coskove i neravnine u posudama za pecenje.

Ako se brasno prethodno proseje testo ce biti mekse.Isto vazi i za integralno brasno.Kako se ne bi izgubili njegovi vazni sastojci,ostaci integralnog brasna iz cediljke takodje se umesaju u testo.

Torte i kolace mozete ukrasiti tako sto cete marcipan pomesati sa nekoliko kapi jestive boje za kolace,pa tu smesu razvuci na povrsini posutoj secerom u prahu i iseci kalupima za kolace ili kasikom u zeljene oblike.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s