svinjetina u mleku

SVINJETINA U MLEKU

POTREBNO

  • svinjska pecenica
  • veza zalfije ili ruzmarina
  • 1 litra mleka
  • maslinovo ulje
  • so
  • biber

PRIPREMA

Meso posoliti i pobiberiti i zarezati na nekoliko mesta gde ce te ubaciti komade ruzmarina ili zalfije.Uzeti komad mesa i staviti ga u nauljenu i zagrejanu posudu,i peci ga oko 20 minuta sa svih strana sve dok meso nedobije koricu.Posto je meso skoro peceno preliti ga mlekom tako da celo pliva u njemu i kuvati ga na umerenoj temperaturi oko 60 minuta.Posto je meso dobro zapeceeno i posle toga skuvano u mleku skloniti ga sa ploce,pustiti da se ohladi i preliti ga sosom u kom se kuvalo(ali ga procediti i zgusnuti kasikom brasna i kratkim kuvanjem).Sliziti toplo uz krompir ili pirinac. prijatno

One response »

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s