http://www.torteirecepti.com

ITALIJANSKI KREKERI

POTREBNO

  • 400 gr smrznutog lisnatog testa
  • 1 zumance
  • brasno za posipanje
  • semenke kima
  • mak
  • seckani badem
  • semenke suncokreta

PRIPREMA

Smrznuto testo ostaviti da se odledi na sobnoj temperaturi.Razvuci ga na radnoj povrsini posutoj brasnom u tankom sloju.Testo treba da bude debljine oko 4-5 mm.Testo premazati zumancetom razmucenim sa 2 kasike vode.Posto ste testo premazali ,iseci ih na kvadrate 6×6 cm i svaki posuti smesom od badema,kima,maka i suncokreta.Poslagati ih u nauljene plehove i peci u 2 ture oko 15 minuta na 200 stepeni.Gotove krekere izvaditi iz rerne,ostaviti da se ohlade i sluziti.

prijatno

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s