http://www.torteirecepti.com

HLEB BEZ GLUTENA

Sastojke za ovakvu vrstu hleba mozete kupiti u prodavnicama zdrave hrane i u dobro snabdevenim sopermarketima.Zahvaljujuci sodi,kvascu i potasi hleb ce lepo narasti.

POTREBNO

  • 200 gr pirincanog hleba
  • 200 gr brasna od krompira
  • 100 gr sojinog brasna
  • 1 kasika soli
  • kesica suvog kvasca
  • 2 kasike meda
  • 1 kasika maslinovog ulja
  • 1 kasika sode bikarbone
  • 2 kasike potase
  • ulje za podmazivanje

PRIPREMA

U ciniju pomesati sve vrste brasna,pa cetvrtinu te smese ostaviti sa strane.U ciniju sa brasnom sipati kvasac,so i u sredini napraviti udubljenje.U udubljenje sipati med,maslinovo ulje i 400 ml mlake vode,pa sve pomesati mikserom dok nenastane glatko,ne previse tecno testo.Ciniju pokriti najlonskom folijom i ostaviti da testo raste oko 30 minuta.U izdvojeno brasno sipati sodu bikarbonu i potasu.Ovu smesu sipati u testo i mesati dok nepostane penasto..Posudu za pecenje podmazati uljem i svu masu istresti u nju i peci oko 30 minuta na 180 stepeni,hleb posto je pecen izvaditi iz rerne,ohladiti i sluziti.Rok trajanja mu je 2-3 dana,ali ga mozete tostirati i jesti.

prijatno

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s