http://www.torteirecepti.com

BUHTLE SA MERMELADOM

POTREBNO

  • 500 gr brasna
  • prstohvat soli
  • 3 kasike secera
  • 250 ml mleka
  • kocka kvasca 40 gr
  • izrendana kora od limuna
  • 170 gr putera
  • 1 jaje
  • 250 gr marmelade od visanja(ili po zelji)
  • brasno za posipanje
  • puter ili ulje za podmazivanje
  • secer u prahu

PRIPREMA

Brasno sipati u ciniju,dodati so i secer,pa u sredini napraviti udubljenje.Mleko smlaciti pa u njega dodati kvasac i ostaviti malo da odstoji.Kada je kvasac odstojao dodati ga u brasno,izrendati limunovu koru,dodati 70 gr putera i jaje.Sve zajedno dobro umesati mikserom i treba da dobijete glatko testo.Radnu povrsinu posuti brasnom i 10 minuta snazno mesiti rucno testo da postane elasticno i da se ne lepi.Pokriti ga i ostaviti na toplom da raste.Testo razvuci na radnoj povrsini  posutom brasnom da bude 0,5 cm debljine i iseci ga na 24 kvadrata .Na sredinu svakog kvadrata sipati jednu kasiku marmelade i coskove od testa saviti prema sredini i njime prekriti marmeladu.Kada ste ih sve zatvorili poslazite ih u podmazan pleh ali tako da ih obrnete(gornja strana dole) i na razmaku od 3 cm i ostavite prekrivene na toplom da odstoje oko 30 minuta.Peci ih na 200 stepeni oko 45 minuta.Kada su gotove izvaditi i svaku premazati tecnim puterom i pustiti da se ohlade,a zati posuti sitnim secerom.

prijatno

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s