http://www.torteirecepti.com

BAVARSKE TASNICE SA MESOM

POTREBNO

  • kvasac kocka 40 gr
  • 500 gr brasna
  • 120 gr putera
  • 1 jaje
  • kasika soli
  • brasno za posipanje
  • 2 glavice luka
  • 200 gr mlevenog mesa
  • persun
  • 2 kasike suncokretovog ulja
  • 2 kasike bujona ili vode
  • 2 kasike pavlake
  • 1 kasika aleve paprike
  • so
  • crni biber
  • 1 jaje za podmazivanje

PRIPREMA

Smlaciti 150 ml vode pa u nju staviti kvasac ,promesati i ostaviti malo da odstoji.Kada je odstojalo dodati brasno,rastopljeni puter,jaje i so.Sve dobro pomesati mikserom da se dobije lepljiva masa.Radnu povrsinu posuti brasnom i na njemu snazno mesiti testo oko 10 minuta  uz dodavanje brasna dok testo nepostane elasticno.Testo vratiti u ciniju i postaviti ga da raste.U medjuvremenu luk iseckati na sitno  i staviti ga u zagrejani i nauljeni tiganj da se dinsta,dodati meso,persun.Posoliti ,pobiberiti i dodati kasiku aleve paprike.Dobro promesati i dodati bujon i pavlaku.Testo razvuci na radnoj povrsini,posuti brasnom i casom iseci krugove od 8 cm i na sredinu svakog staviti fil i zatvoriti ga u obliku polu meseca i premazati zumancetom.Poslagati u pleh i peci na 200 stepeni oko 15 minuta.Sluziti tople uz kiselo mleko,pavlaku ili mileram.

prijatno

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s