PUNJENA BELA VESALICA U SLANINICI

POTREBNO

  • komad od krmenadle secen po duzini i dobro istucan cekicom(ili meso po zelji)
  • 50 gr suvog vrata
  • 50 gr dimljenog sira
  • 50 gr slanine u listovima
  • 2 kugle kajmaka
  • so
  • biber
  • ulje

PRIPREMA

Komad mesa uzeti i lepo ga oblikovati da vam bude lakse za uvijanje,a dobro bi bilo da bude i tanko da bi se lepse ispeklo a i lakse.Meso staviti na radnu povrsinu ,posoliti i pobiberiti te u njega poslagati suvi vrat i dimljeni sir.Meso lepo uviti da dobijete oblik karadjordjeve snicle i uviti ga listovima slanine.Staviti na zagrejano ulje i peci ga sa svih strana dok neporumeni i dobijete hrskavu koricu od slanine.Sluziti uz kajmak i pomfrit.Tradicionalno jelo,preukusno i lako za pripremu.

prijatno

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s