KOLAC OD JABUKA RESETKASTI

POTREBNO

  • 250 gr brasna
  • 1 kasika praska za pecivo
  • pola kasike soli
  • 150 gr putera
  • 2 kasike meda
  • 5 zumanaca
  • puter za podmazivanje
  • 6 jabuka
  • kasika limunovog soka
  • 100 gr slatke pavlake
  • 2 jajeta
  • 2 kasike vanil secera
  • 2 kasike secera
  • 100 gr mlevenih badema
  • 1 belance

PRIPREMA

U posudu pomesati brasno,prasak za pecivo,so,puter,med,2 zumanceta i 2 kasike vode i napraviti testo.Posto je testo napravljeno ostavite ga na 45 minuta da se odmori u frizideru.Dno posude za pecenje podmazati puterom,testo razvuci,petinu testa ostaviti sa strane ,a ostatkom prekriti dno posude ali da vam testo uhvati barem 3 cm ivice posude u visini.Nekoliko puta viljuskom ubosti testo i ostaviti ga opet u frizider.Prekriti testo papirom za pecenje i staviti pasulj odgore da se testo ne bi podiglo prilikom pecenja i tako ga peci oko 10 minuta na 180 stepeni.Kada je peceno testo izvaditi ga ,skloniti papir i pasulj sa njegaBelancetom premazati testo.Jabuke oljustiti i iseci na kriske i posuti ih limunovim sokom,te poslagati preko testa i preliti sve mucenom slatkom pavlakom pomesanom sa jajima i 2 zumanceta,secerom,vanil secerom i mlevenim bademom.Posto ste prelili smesom jabuke sve zajedno prekriti sirokim rezancima od testa i napraviti oblik resetki.Premazati testo jajetom i peci jos 20 minuta na 200 stepeni.

prijatno

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s