http://www.torteirecepti.com

CRNI HLEB NA DOMACI NACIN

Ovo je jedan veoma brz recepat i jako vam malo treba vremena i za pripremu ,posto se testo samo jednom dize ,a i za samo pecenje.Probajte.

POTTREBNO

  • 500 gr integralnog brasna
  • 1 kasika soli
  • 40 gr svezeg kvasca
  • kasika zutog secera
  • puter ili ulje za podmazivanje

PRIPREMA

Posudu za pecenje premazati puterom i odloziti je.U vecoj posudi pomesati brasno i so.U drugoj stavite 5 dcl mlake vode secer i kvasac i pustite da kvasa jedno 30 minuta.Kada je ukvasao dodati ga brasnu i sve lepo varjacom mesiti posto treba da bude polutecno testo.Istresti ga u namazan pleh i ostaviti na toplom jos 60 minuta da kvasa.Posto je vreme za kvasanje proslo staviti testo u rernu i peci oko 30-40 minuta na  200 stepeni.Kada je hleb gotov izvaditi ga iz rerne i sluziti,mozete ga jesti cak i do 5 dana.

prijatno

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s