http://www.torteirecepti.com

TELETINA U SOSU OD SIRA

POTREBNO

  • 8 parcadi tanko secene telatine od buta
  • so
  • biber
  • senf
  • ulje
  • brasno
  • sir po zelji oko 200 gr isecen na kocki
  • 3 dcl mleka
  • sitno seckan persunov list
  • belo vino

PRIPREMA

Telece snicle posoliti,pobiberiti,premazati senfom i svako umociti u brasno i staviti na dobro zagrejanu masnocu te ih sa obe strane lepo ispeci.Za vreme pecenja prelivati po malo belim vinom i vodom.Kada su sve snicle pecene skloniti ih sa strane na toplom da stoje.U isti tiganj dodati jos malo masnoce ako nema,kada se ugrejala staviti 2 kasike brasna da ucvrci i polako dodavati mleko uz neprestano mesanje zicom,da nebi ostajale grudvice.Dodati sir,so i biber i nastaviti sa mesanjem dok se masa nezgusne.Kada se sos ucvrstio dodati teletinu i ukuvati sve 1-2 minute.Skloniti sa plotne,staviti sitno seckani persun i sluziti.

prijatno

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s