http://www.torteirecepti.com

COKOLADNE PERECE

POTREBNO

  • 250 gr mekog putera
  • 400 gr secera u prahu
  • 2 kesice vanil secera
  • jaje 1 kom
  • zumance jedno
  • 350 gr brasna
  • so
  • 3 kasike kakao praha
  • 200 gr cokolade(crna,bela,mlecna pa od svega po malo bice interesantno videti 3 razlicite boje pereca na tanjiru)

PRIPREMA

Pre samog pocetka pravljenja pereca posavetovao bih vas ako zelite da vam sve perwce budu iste velicine i oblika da iscrtate sablon na masnom papiru,pa da testo sipate na crtez.Umutiti puter da postane penast,pa dodavati secer u prahu,vanil secer,jaje kakao prah i zumance i sve promesati.U tu smesu dodati brasno,so i sve opet promesati i napraviti testo.Iseci 4 komada papira za pecenjei na poledjini papiri iscrtati oblik perece(a nemorate,radite odokativnom metodom).Papir staviti na pleh,testo sipati u spric ili dreger kesu pa istisnuti na papir za pecenje.Perece peci 10-15 minuta,na 200 stepeni ili dok neporumene.Izvaditi ih rerne i postaviti ih na resetke da se ohlade.Rastopiti cokoladu na pari i svaku perecu pojedinacno umociti i slagati na papir da se cokolada stegne.Ukusno i zanimljivo za pripremu.

prijatno

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s