http://www.torteirecepti.com

ORIJENTALNI TROUGLOVI SA POVRCEM

POTREBNO

TESTO

  • 350 gr brasna
  • kasika soli
  • 1 jaje
  • 3 kasike ulja
  • 1kasika sirceta
  • brasno za posipanje

FIL

  • mladi luk 4 kom
  • 150 gr krompira
  • 100 gr brokula
  • 2 cena belog luka
  • 2 kasike limunovog soka
  • kasika karija
  • so
  • biber
  • 1 jaje
  • 3 kasike pavlake
  • ulje
  • susam za posipanje

PRIPREMA

Mikserom pomesati brasno,so,jaje ulje i sirce tako da se napravi testo.Testo staviti na radnu povrsinu i 10 minuta ga mesiti rukama,a zatim ga oblikovati u loptu i ostaviti da odstoji 30 minuta na toplom.Za to vrema u zagrejanu i nauljenu posudu dodati sitno seckani mladi luk,krompir,brokule i beli luk i dinstati u njemu povrce oko 15 minuta.Zaciniti karijem,limunom,posoliti,pobiberiti i pred sam kraj umesati zumance i pavlaku.Testo razvuci oklagijom i podeliti na 12 jednakih kvadrata.U svaki kvadrat sipati kasiku fila,premazati ivice jajetom i presaviti tako da dobijete trouga koji cete lepo zatvoriti da vam fil prilikom pecenja neispada.Staviti ih u nauljenu tepsiju,premazati jajeto,posuti susamom i peci ih oko 20 minuta na 220 stepeni.Kada su gotovi izvaditi i sluziti.

prijatno

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s