http://www.torteirecepti.com

PUTER KIFLE

Da bi domace lisnato testo uspelo,puter i voda  moraju biti veoma hladni.Testo je najbolje razvuci na mermernoj ploci i to metalnom oklagijom koja je drzana u zamrzivacu,ali ako nemate mermernu plocu i metalnu oklagiju neocajavajte,mogu se napraviti i bez toga.

POTREBNO

  • 250 gr hladjenog putera
  • 250 gr brasna
  • so
  • 1 kasika secera
  • 1 zumance
  • brasno za posipanje

PRIPREMA

Puter iseci na komade pa sa njim rukama msiti 80 gr brasna.Radnu povrsinu tanko posuti brasnom i na njoj razvuci smesu od putera pravougaonog oblika 10×15 cm.Ostatak brasna pomesati sa 250 ml hladne vode,solju,secerom i sve brzo umesati u glatku i elasticno testo.Na radnoj povrsini posutoj brasnom razvuci testo da bude da bude pravougaonog oblika,ali ne pretanko,a razvucenu smesu od putera staviti na sredinu testa i sasvim je njime umotati.Testo razvuci u traku,pa oba kraca kraja preklopiti i zatvoriti kao knjigu,da se dobije 4 sloja testa.Uviti u providnu foliju i staviti u frizider.Kada je ostajalo 20 minuta u frizideru ponovo razvuci u traku,paopet polopiti i staviti u frizider(postupak ponoviti4-5 puta).U pleh postavljen papirom i zagrejanom rernom na 180 stepeni stavljati na pecenje testo koje ste tanko razvukli da bude pravougaonog oblika,preseci napola i iseci na trouglove.Svaki trougao zamotati od sire strane ka vrhu.Premazati ih jajetom i staviti na pecenje 20 minuta.Sluziti po zelji,same,tople,hladne ili kako vam srce oce.

prijatno 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s