http://www.torteirecepti.com

PIJANI KOLAC OD POMORANDZE

POTREBNO

  • 3 jajeta
  • 200 gr mekog putera
  • 325 gr secera
  • 1 zumance
  • rendana kora od cele pomorandze
  • 200 gr brasna
  • kesica praska za pecivo
  • so
  • puter
  • 100 ml sveze cedjenog soka od pomorandze
  • 75 ml likera od pomorandze

PRIPREMA

Razdvojiti zumanca i belanca,pa od belanaca umutiti cvrst sneg i staviti u frizider.Puter,secer 200 gr ,zumanca i pomorandzinu koru mutiti mikserom oko 5 minuta dok se nestvori penasta masa.Pomesati brasno,prasak za pecivo,so i postepeno sipati u masu od zumanaca i mesati.Kada je sva masa umesana dodati cvrsto ulupana belanca i lagano promesati da se masa sjedini.Tako dobijenu masu sipati u namasceni kalup za pecenje i staviti ga u zagrejanu rernu na 180 stepeni da se pece oko 35 minuta.Kada je kolac pecen izvaditi ga ,probusiti ga na nekoliko mesta viljuskom i preliti ga sirupom od mesavine sveze cedjenog soka,likera 125 gr secera.Ostaviti kolac da se hladi oko 3 sata i upije sokove.Najlepsi je kada vakumiran odstoji 2 dana,pa se onda sluzi,naravno ako mozete da docekate.

prijatno

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s